Wednesday, 30 November 2011

Hari Terakhir November 2011☺

Di hari terakhir November 2011...
Let's Move Forward
  • Bersyukur sebab Bonda dapat pulang dengan selamat dari menunaikan Haji..
  • Teringat hari masa 1st time join tempat kerja baru
  • Terasa sebab celebrate birthday tanpa dia disisi
  • Teringin nak gi makan kat Chilis tapi batalkan hasrat sbb teringat kat dia
  • Terharu sbb kawan2 xlupa birthday, siap celebrate kat karaoke ngn Sunway Lagoon
  • Ingin buat satu perubahan tapi masih belum punya kekuatan
  • Teringat yang bulan ni langsung x wat preparation for my big day hihi
  • Sepanjang hari dalam bulan ni, asyik tidur ngn kucing jek
  • Happy sebab dapat buat appraisal dengan jayanye ^_^
  • Terasa nak pergi memanjakan diri kat spa tapi x tahu nak ajak siapa
  • Muka dah sunburn hasil melepak di Pangkor beberapa hari lalu..tataw bila nk cerah balik hihi
  • Semakin rindu kat dia yg jauh di mata tapi dekat di hati
  • Tak sabar nak tunggu January 2012, dengan azam baru, dan tunggu dia tamat latihan

Tuesday, 29 November 2011

Outing with ♥ 281111

Hi allz..aritu Rinko dapat outing ngn wajah kesayangan hamba..Mr.Fiongsey yg sangat dirindui
Nasib baik Tuan Komandan bagi diorang outing
Ye la baru balik dari latihan kat PGA yg berat tu, bagi la diorang bersuka ria sikit ye dak?

Rinko pergi jemput Mr.Fiancee around 10.00am kat Pulapol tu
Then terus bawak dia pergi makan-makan
Dia dah pesan Rinko bawak baju tukar sbb dia malas nk pkai kemeja Pulapol
xbebas katanye..segan pon hado..
So lepas tukar baju, kitorang jenjalan jek la cuci mata kat area Bukit Bintang tu

Sambil makan and jenjalan dia cerita pengalaman dia kat PGA
Ada yg seronok, ade yg seksa katanya
So Rinko nasihatkan dia yg semua tu dugaan..harap-harap dia tabah menghadapinye
Kitorang pula xsabar nk menghitung hari Passing Out nih hahahah

Us ^_^
Okla..xde pe nak cakap sangat sebenarnye..cuma tengah rindu kat Mr.Fiancee jek heheh


P/S: Be strong sayang..xlama lagi kita jumpe puas2 yek ^_^

Thursday, 24 November 2011

Pangkor Gateway~

Hi allz..haritu Rinko ada ikut company trip to Pangkor..not really campany trip la..
more to department trip..hihi..seronok sangat
Yela, last sekali Rinko g Pangkor, masa tu darjah enam..lama x lama gak arr..
We stay at Pangkor Island Beach Resort, kalo korang amik pakej dia dh include Ferry Transfer and makan skali..
tapi xsure la kan..different org different quotation yg dia dapat..
Rinko lak g under Corporate Packages..biase nye dapat murah sket arr :D
So Rinko upload sket gambar ke Pangkor aritu lah..hihi..cantik~

Baru sampai Jetty Lumut
Ferry from Lumut to Pangkor Island Resort

Pangkor Island Beach Resort Jetty
The Pantai :D
Wildlife yg sgt jinak!
Recreation Centre

Balik..till we meet again
Singgah beli durian!
Kat sana ada macam2 wildlife yg jinak..peacock, hornbills
Bebas berterbangan kat beach area tu, ada sekor peacock tu suka dok kat beranda bilik bos Rinko
Gambar dia ada tapi xbrape clear sbb kamera berwap kerana terlalu sejuk
Rinko amik gambo dia waktu pagi..sbb bilik bos kat sebelah jek

So far, kat resort tu..layanan ok, makanan boleh tahan, sesuai utk sesapa nak honeymoon
Resort ni juga terpilih as a Family resort 2010 kalo x silap ngee~
Kat sana juga Rinko bicycle around Pulau Pangkor for almost 14km..wahhh
Keras kaki taw..menguji stamina betul but we had fun!!
Seeing the nature..happy jek..walopon sunburn..letak la sunblock pon sunburn juge hihi

Balik mountain biking..kitorang berendam dalam laut..ingat nak main banana boat tp sedikit mahal la..
Tapi kitorang berkayak..dah lama x berkayak..agak2 pening lalat disituw! 

Ok lah..Rinko mmg suggest u all g sini sbb pantai yg bersih dan tenang..
Sedap mata memandang

P/S: Nanti rasa nak pergi lagi sbb xpuas main water sports ngeee~

Wednesday, 23 November 2011

Friendship Forever ^_^

Hello all..dah lama agaknye Rinko x post kat blog nih..bersawang sket nampaknye..
Rinko agak busy lah nowadays..meeting..kerja..persiapan kawin hrmm..
Diam x diam dah nak habis bulan November dah kan?
And in November juga Rinko celebrate my lovely birthday but this time..without him
Feel so sad, but thank Allah that i have my bff tercayunk with me..

To my Lovelies (u know who u r)
Thanks for always be there for me
Thanks for cheering me up!
Thanks for d wishes
Thanks for all the present ^_^
Thanks for our friendship..and hope it will last forever
Thanks for continuous support.. I LOVE U!



Thursday, 10 November 2011

Tuesday, 8 November 2011

Happy Weekend :)

As Salam semua and Good Day kepada yang bukan beragama Islam
Rinko kat sini baik-baik sahaje hihih dua tiga hari happy sangat
sebab Mr.Fiance balik hihi..ala sebenarnye x bajet pown dia balik just redha jek kan
But once dia call and inform dapat balik..wah...happy gile hihiks
Rinko g fetch dia and pergi makan-makan, lepak2 hihi
So, dapat lah beraya haji dengan dia walaupon sekejap :)

Sila abaikan muka saya yg tembam yah!
Really hope he will be ok in the camp hihi
Sekarang kan musim penyakit, and especially bila dok ramai2 tu mesti senang kena kan
Haaa..xsabar taw nak tunggu dia habis training..eksaited giler..hihihi :)
Masa dia balik sempat juga la kitorang bincang persiapan kawin
Then kitorang dah engage ngn one vendor for catering
Harga affordable and makanan pon sodap :)
Jom la kengkawan, B2B kat Klang Valley + Seremban, meh la try Teratai Ibunda Catering
Klik jek kat nama diorang nih ek..servis bagus, yg penting makanan tu yg bagus hihi