Saturday, 28 January 2012

Baju Nikah ooo Baju Nikah

Haaaa setelah penat memerah otak, survey sana, survey sini..akhirnya Rinko dah pun menempah baju nikah Rinko...waaa....finally..selepas dengar bebelan Mama sebab tinggal less than 4 month to my big day..ekekke
Ala, Rinko bukan tak nak hantar tempah  tapi Rinko x jumpe tailor yg sesuai huhuu

So i found this tailor Bak Collection, situated at Wisma Yakin, Jalan Masjid India
Tailor yang Rinko jumpe ni pon secara kebetulan jek.. actually, this tailor was meant for my Fiancee nye baju nikah coz the design of their Baju Melayu was so modern and stylish! hahha
Tengok sekali terus terpikat you... :) (Design terpaksa dirahsiakan dahulu sowie~)
Masa hantar tempahan baju nikah lelaki tu..Rinko tengok-tengok juga lah hasil jahitan diorang..
Hmm halus cara diorang jahit and Rinko terpandang satu baju perempuan yg dah siap..cantik!
Terus x fikir panjang, Rinko pun tanye kat akak yg tengok sibuk ukur kain utk baju Mr.Fiancee.
Nasib baik dia memang ada buat baju untuk perempuan juga..hilang terus pening kepala

The service was so efficient, pantas dan tepat heheh..
Akak tu friendly sangat, siap bagi suggestion lagi bila tengok kita macam terkulat-kulat nak jawab bila dia tanya design macam mana..hihi..biasa la bakal perantin ni nak macam-macam..
tapi bile tiba masa nak keluarkan idea dari otak tu..haa..tekedu sat! kikikik

Ok, done with measuring and all (sempat juga tempah baju bertandang sbb kitorang xde majlis bertandang..kira wat baju raya la tu) , chip in some deposit and all, Rinko pon pulang ngan senang hati sambil menantikan hasil dari Bak Collection. Harap semuanye menepati kehendak Rinko and En. Fiancee 



P/S: Can't wait for our 1st fitting session on 25th Feb 2012 with Bak Collection tapi...belum kurus lagi cane nih!


Book Review:Berbunga Cinta Aisyah Di Hati Rasulullah

Salam semua..happy weekend to all of you..sekejap je dah nak habis bulan January 2012 kan
Rasa macam baru je sekejap masuk New Year aritu...then nak habis bulan satu dah :)

Actually, Rinko baru habis baca satu buku nih, given by one of my BFF during my birthday. 
Rinko happy sangat dapat buku ni because even kitorang baru kenal, my bff nih juga tempat i mengadu perasaan semasa Mr.Fiancee berada dalam latihan. Mungkin sebab kitorang berada di tempat yg almost sama (tunang dia pon berada dalam latihan siap duduk kat sebelah katil Mr.Fiancee lagi hihi), 
so kitorang cepat serasi hihi. Ok, about this book, it is regarding the relationship after we get married.
Banyak juga yg Rinko belajar dari buku nih, so I wanna share some info from this book to all of you
Ilmu kena share..betul x? :D

The books :)
Setiap orang dilahir tidak sempurna, jadi kita janganlah mengharapkan mempunyai pasangan yang cukup sempurna untuk kita. yang pastinya kita harus berusaha untuk melengkapi kekurangan pasangan kita tu kan..
Apabila kita mencintai seseorang, kita seharusnya bersedia untuk menerima kelebihan dan kekurangan pasangan kita dan menghormati dirinya. Bila kita hormat orang or dalam konteks buku ni suami kita, ye lah kita amik keadaan baru kahwin, kita tak tahu perangai diorang yg betul-betul kan, so belajar untuk mengenali hati mereka, hormati dia, pasti dia akan menghormati kita kembali..betul x :)

Jangan terlalu kerap mengkritik pasangan kita sebab ia akan melahirkan satu perasaan yg kecewa pada mereka. Kita pon x suka kena kritik kan..kita seharusnya bantu pasangan kita supaya dia boleh berusaha kearah yang lebih baik..untuk kita juga nanti :)

Haaa..macam-macam lagi yang ada dalam buku ni..yg kat atas tu just rumusan dari Rinko jek ehheheh
Kalau you all nak cari buku ni, Rinko rasa ada jek kat bookstore hihi..atau kat Kedai Buku Popular 

Oklah, till my jari met Mr.Keyboard again yeh..

P/S: Thank you my BFF, u know who u are..love u a lot
Semoga persahabatan kita kekal hingga ke Jannah :)



Tuesday, 24 January 2012

Fragrances Review: Heat Rush by Beyonce

Hye all,harini macam rajin sket nak mengepost entry
Salah satu daripada sebabnye adalah Rinko sangat boring hokay!
Cuti CNY yang lalu (macam dah lama jek heheh) Rinko teman Mr.Fiancee cari barang dia
To be exact, cari kasut,perfume,baju untuk dia
Katanya perfume dia dah habis..so dia malas nk beli set
Alang-alang dah pergi KLCC kitorang pon singgah la kat SEPHORA
Fyi, Rinko suke gi SEPHORA nih, Product Advisor diorang sooo friendly

Sementara Mr.Fiancee belek-belek perfume dia (nnt Rinko wat review pasal dia nye perfume eh!)
Rinko pon gi la juge belek-belek kat rak Celebrity Fragrance
Rinko suka Celebrity Fragrance sebab its affordable and match ngan kehendak Rinko
So dah berkenan, Rinko sambar jek la Beyonce - Heat Rush nih..so sila baca review ni yek

Gambar dr pakcik Google..timekasih pakcik!
Heat Rush launched after the successful of previous edition Heat. First time Rinko bau perfume ni, rasa sangat sexy and macam bau cotton candy or jelly yang sangat sweet
I really adore the top notes yg fruity and sweet ..ada sedikit bau cherry, mango
Finishing dia ada sikit bau citrus fruit atau mcm bau pineapple gitu..manis kan?hihi

So Rinko nk carik kat internet then here is the exact ingredients in Heat Rush. *enjoice*
"Opening notes of Heat Rush start the composition with passion fruit sorbet, blood orange and Brazilian cherry. Its heart blooms with yellow tiger orchid, mango blossom and orange hibiscus, while a warm base closes with teak wood, honey amber and Rio sunset musk." 

P/S: i Love Perfume! Mr.Fiancee pon dah berjangkit suke perfume mcm Rinko kikiki

The Next Step of ⓛⓞⓥⓔ

Salam to all of you..haaa harini dah hari Rabu in 4th week of January 2012, pantas masa berlalu kan?
Tak sangka..pejam celik pjam celik dah nak habis bulan January dah
Bila dah perasan bulan January dah nak habis then tinjau ticker..warghhh tinggal lagi 3 bulan jek
Gimana sihhhh.....?

Alhamdulillah, so far all preparations are on track..tinggal yg kecik-kecik jek
Everything dah dalam schedule semua...hope everthing goes well :)

Yes, both of us can't wait to be together tapi ape-ape pon still kena sabar kan
hihi..mesti org kata gatal ekk..but we just wanna have our happy ending together
We wanna have kids, and spend our life together till the end
Memang kita hanya mampu merancang, dan Allah SWT yg menentukan
Tapi, kita juga harus berusaha ke arah kebahagian yg ingin kita kecapi kelak kan?

Tahun 2012 nih, Rinko tau ramai yg dah plan for your Next Step of ⓛⓞⓥⓔ kan? 
Mostly orang yg dekat ngn Rinko..my baby sis, my lovely bff is getting engage Si Budak Gula yg manis..
Kalo ikut schedule Rinko, mmg ada jek majlis bulan 2,3,4,5,6,8 wahh and the list goes on and on hihi
Alhamdulillah, Rinko doakan agar kalian semua berkekalan keakhirnya ye

The next step mmg mencabar and we have a lots of responsibilities, even kita baru bertunang
Time bertunang la, kita nak kenal dengan family bakal mertua, time bertunang juga kita dah mula kena jaga pergaulan kita dengan orang lain, dah mula kena jaga hati bakal keluarga kita
Dugaan bertunang memang banyak,tapi bawakkan berbincang

Bila dah kahwin, sebagai isteri kita kena patuh arahan suami, patuh perintah agama, hormat kedua-dua keluarga, jaga maruah suami and macam-macam lagi. Kalau di fikirkan mampu atau tidak kita nak hadapi semua tu, 
of course semua kata susah, tapi kita kena cuba.

Oklah, macam dah panjang sangat jek, hihi takut pening pulak you all nak baca
Pape pon all the best yah!


P/S: Semakin dekat tarikh itu semakin nervous dibuatnye *nervous* 

Thursday, 19 January 2012

Hanya Untuk Kamu ♥

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..and Salam Jumaat juge :)
Arini tak tau nak post ape pon,just nak share lagu nih jek
Lirik dia sangat best and sangat touching hoke!
First-first dengar lagu ni mati-mati ingat Maya Karin nyanyi..
But guess what!! it's Hafiz!!!

Oklah u allz..enjoice yah~

UNTUK KAMU - HAFIZ
Raut wajah…Mendamaikan…
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata…Mempersona…
Bagai gugur seluruh jantungku…
Aku Ingin engkau tahu…
Cinta aku satu…
Tercipta buat dirimu..
Hanya… Untuk kamu…
Huuu…Huuu…Huuu…
Huuu…Huuu…Huuu…
Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu…..
Tercipta buat dirimu…
Hanya untuk kamu…


Sunday, 15 January 2012

Satu Tahun Yang Indah

Salam semua..dah lama Rinko x post entry kan?
Bersawang x?  hihih Rinko a bit busy lately
Biasa lah awal-awal tahun ni banyak report nak kena buat

Haa..berkenaan tajuk post di atas, i just wanna express my feeling
Alhamdulillah, we r engage for 1 year already
A year that full of unforgettable memories, laugh, tears, happiness
and i notice that, even when we are apart
Our love is getting stronger..hope it will last forever..amin ^_^

Ambil dari ticker tarikh 16012012 :)

P/S: We can't wait for the next step!