Saturday, 24 March 2012

Wedding Checklist 4.0

Haa..now it cames to our Wedding Checklist 4.0. Kalau ade yang tertanya-tanya mana yang no 1,2&3, please refer to my previous entry : Wedding Checklist 1, Wedding Checklist 2, Wedding Checklist 3 :) 

It is more on your Nikah Day peepz:
  • Please sleep early and wake up early. You don't wanna look like a zombie on your Nikah Day kan?
  • Jangan lupa jamah sedikit makanan, kang x pasal-pasal ada yang pengsan time akad
  • Keep relax and steady. Kamu adalah sang puteri pada hari Nikah tu, so lets others handle for you, kan dah bahagi-bahagi tugas :)
  • Make sure your pengapit datang and help you especially to hold your valuable items
  • For those yang nikah dekat masjid, jangan lupa bawa IC dan dokumen yang patut, siapkan sehari sebelum, takde la terkejar kejar, make sure pakaian menutup aurat
  • Pay attention during khutbah Nikah by kadi..it's importante!
  • Banyakkan berselawat, dan semoga dipermudahkan segalanya
P/S: This checklist was based on helping my sisters in their wedding. So harap Rinko nyer berjalan lancar..kadang-kadang time nervous tu macam-macam boleh jadi..kan?

Satu bulan Dua minggu!

Salam semua..sorry lah dah lama tak update blog ni..busy sesangat nye pon haaa..
Errkkkss...makin lama makin banyak kerja..sampai kat rumah pon still buat kerja opis lagi
Penuh tak planner April ngan May nih huhu
Alhamdulillah, so far persiapan kahwin was on track..
semua dah book and mostly dah bayar deposit dah pon
Door gift Rinko sebelah future in law yang buat but Rinko will help them during weekends jek
Itu jek free time yang ada. Fitting baju nikah dah settle, fitting baju reception belum lagi sebab bridal nak buat 1 week before ceremony katanya. Harap-harap ok laa

1 bulan 2 minggu: Kalau nak betul-betul kira kna takeout 2 minggu tu..sbb kira nya 2 weeks in May tu tak boleh kira la kan..so tinggal la sebulan..oh my..bos pulak bagi kerja yang mostly kena habis dalam bulan 4 ngan bulan 5..now, Rinko try to figure out how to finish it off before May. 
Nampaknye, kena stay-back balik lambat atau bawak balik kerja kat rumah la
May be diorang tengok Rinko selalu habis kerja on time and ingat Rinko tak banyak kerja agaknya sebab tu diorang bagi a lots of other responsibilities to me.
Yes, I love challenges but sometimes we do have limits right?

I think i need to talk to my boss la.Since he is in Singapore, there are some people in the organization trying to take advantage of me. Alright, I've decided to discuss about this with my boss when he is around. :)

I just hope that i can do my best and i can't wait to get married! hahah
Ehh, by the way, I've made an appointment with a spa for a Bridal Package
I'll share it with you guys later eh..sebab appointmentnye pon next week :D

Ada orang tanya kenapa next week? Bukan ke awal sangat?
Ohh..kalo ikut spa tu, Rinko dah kira lambat daa..patut start 3 month before wedding.
Nantilah Rinko cerita in details ekk..something good you know! heeee

Thursday, 1 March 2012

Door Gift oOoOo Door Gift

Salam Semua..haisshhhh kalau fikir pasal doorgift memang pening kan
Ye la, kita memikirkan pasal tetamu yg datang, kira mcm appreciation la kan

Lagi pening kalau majlis dah dekat, macam Rinko yg tinggal 2 bulan lagi nih
Memang haru..

Memula minat nak wat doorgift sendiri tp bila tetiba tengok trend kerja dua bulan kebelakangan ni banyak tak hengat, terpaksa beta lupakan saja..wuwuuw...
So..survey punye survey..Rinko macam berminat kat doorgift dibawah :)



Cantik kan? Tapi rasenye yg atas tu mahallah sbb engrave kan..
Ohhh..gambar tu sume sumber dari Mr.Google :)

Oklah...Rinko nk dok decide mana satu yek..Kalo dah nnt Rinko hupdate..daaa

P/S: Berdebar juga tinggal lagi 2 bulan..aiyoooo