Friday, 23 November 2012

Movie Review : Breaking Dawn Part 2

Salam and Holla everyone! Hope you are doing fine yea
Rinko kat sini okay jek, tengah layan mata supaya mengantuk
So, decide nak buat review pasal Breaking Dawn - Part 2
Alah, cerita bloodsuckers yg dianggap hensem bersama kulit bersinar bak diamond bila terkena matahari tu *oopss jangan kecam saya ya para pencinta Edward* 

Ohh back to the review, setelah terpaksa digeget oleh Edward utk menyelamatkan nyawa Bella ketika proses melahirkan baby Renesmee, Bella becomes a gorgeous vampire + have ability yg menjadi kelebihan bg dia & the Cullens. Dia koma/pengsan kot selama 2 hari and when she's awake, she's craving for blood..so,Edward pun ajar la dia.

Balik tu pulak, jumpa Jacob and bila Bella dapat tau yg Jacob the Wolf dh imprints kat baby Renesmee, punyalah hangin satu badan, dibelasahnye si Jacob ni..haha agak kesian jugakla kat Jacob, tapi yg paling siut Edward gelakkan je..hahaha

Garapan cerita ni sangat menarik, tapi satu jek yg kurang adalah, baby tu nampak sangat 3D nye hrmmmm...tu jek la yg kurang kot masa movie ni. 

Then masa the Volturi datang to kill 'em all, rupanya kami tipu tertipah..Segala pertempuran yg kita tengok kt trailer tu adalah imaginasi semata-mata
Masa tengok movie semalam, bila tau yg tu adalah imagination
Separuh dari penonton ala-ala mencarut manja gitu..hahaha

Ehhh, cakapbanyak-banyak tak guna, so pergi tontontonton to experienced it yourself
Tak rugi harga RM14 tiket wayang dr beli cetak rompak seploh hengget

Enjoy the character yeah XD

TEAM CULLEN & THE WITNESS



Sebenarnya ada lagi gambar yg xcukup, keep it as a surprise la eh :D





Thursday, 15 November 2012

Masih tak terlewat~

Salam,

Tarikh 10.11.12 pasti menjadi pilihan ramai bakal pengantin kan
Same goes to my lovely bff Cik Mimi, or mostly known as Mimot hehe

I'm so sad because cannot make it to her wedding, rasa bersalah juga
Tapi nak buat macam mana, sepupu sebelah suami pun kenduri juga di Kedah
A week before Rinko call Mimot to tell her that i can't attend her wedding
Dari bunyi suara dia Rinko agak dia a bit sad, tp Rinko cakap kat dia
Rinko and hubby akan doakan dia dari jauh, jangan sedih hihi

Seronok sangat my bff dah kawin, hehehe tunggu Rinie,Nuyu ngan Fifi nye turn pulak
Harap-harap cepat bertemu jodoh ye kawan-kawanku

Since Rinko xdapat pergi wedding Mimot, Rinko just hantar wakil jek..
Le Bonda and le sista..ahaks 

So, enjoy the pic, khas buat tatapan sahabat ku Mimot & Hubby
Semoga jodoh kalian berpanjangan hingga ke syurga



P/S: sayang kamu hingga ke syurga suamiku, amin :)

Masih Menunggu~

Ya, aku masih menunggu
Berharap dan menunggu
Moga ada sinar untuk harapan aku nanti

Hanya mampu berdoa
Dan aku percaya pada ketentuanNya

I Love You, Suamiku