Monday, 27 May 2013

Perjalanan TTC #1

Dear readers, setelah penat buat research and bertanya sana-sini Rinko and hubby decided to go for a checkup on both conditions infertiliti iaitu kesuburan. Since we are always away from each other and biasa lah org baru kawin (dh setahun dh pun) sometimes kita xsure cara kita betul ke x..or are our condition is healthy enough to conceive. 

For those yg nk tahu ape itu TTC, it mean Trying To Conceived (TTC) hehe. It doesn't mean i xpnah nak mencuba sebelum ni cuma belum smpai rezekinya :)

Ok sambung. Few of colleague suggested to go to LPPKN but i found out the appointment would take around 6 month so we decided to meet Dr.Hamid Arshat. Ramai yg suggest Dr. Hamid and my cousin pun ada yg jumpa dia for IVF dan berjaya..alhamdulillah. Setelah 3 hari try call akhirnya berjaya juga call semalam 270513, book and appointment on 3rd June. Tp dpt 2nd doctor which is Dr. Aimi sbb Dr. Hamid's schedule was fully booked till October 2013. 

We was adviced to go for Semen Analysis (hubby) and bring the results during the appointments. Nasib baik hubby cuti seminggu and dapat extend cuti kalo tak...huhu. For ur info, the test for wifey xkan start selagi xde test result from hubby side. Wifey side remeh sket, banyak step tapi kita kena sabar dan terus berusaha. 

Kitorg xtau nk wat SA test tu kat mana, then nurse suggest buat kat Pathlab Jalan Pudu. Layanan staff dia baik dan peramah. With the payment of RM35(murah kan?) my hubby do the test and we just need to wait for the result this Thursday. Ya Allah, semoga semuanya ok je huhu. 

Oklah, itu je nak update. Nanti kalau ada pape Rinko share eh. 

P/S: Nervous pulak tunggu result..fuhhhh

Super gorgeous!!

Salam semua..diharap semuanya sihat yek. Rinko sihat, alhamdulillah cuma tersangatlah busy dengan jadual harian sebagai org makan gaji hehe

Dah lama juga tak post kat sini, bukan xnak tapi busy sesangat.. 

Alhamdulillah sudah setahun usia perkahwinan Rinko dan suami. Bila? To be exact 11 May yg lepas. Mesti ramai yg tanya dh ada isi ke belum? Buat masa ni rezeki itu masih belum milik Rinko dan suami..kami masih berusaha. Yup, ramai yg kata usia perkahwinan masih baru dan jgn difikirkan sangat, tp dalam situasi Rinko yg jauh dari suami (kahwin pjj la katakan) kehadiran cahayamata mmg paling ditunggu..

Kadangkala, memang hati ni terpalit juga rasa iri bila melihat rakan-rakan post gambar baby tp nak buat mcm mana kan. Cuba tenangkan diri dan ingat 'Janji Allah itu pasti' hehe

Ok, from now onwards my post akan diselitkan dengan kisah kami bersama, perjalanan hidup kami, dan segalanya tentang kami..melainkan it stated otherwise hehe 

Thanks for following dan harap anda terhibur! 

P/S: Congratulations to my lil sis, she's pregnant! And i'm gonna be the super gorgeous aunty hehe


Thursday, 2 May 2013

It's May!!

Assalamualaikum readers! Dah lama Rinko tak mengaruk kat sini kan? Sorry, busy sangat2..macam-macam tugas yg perlu diselesaikan.

Sedar tak sedar dah masuk bulan May dah kan..and you know what..this is our 'Love Month'! Hehe

So far xde plan pape since hubby belum stand down dr tugasan dia mempertahankan kedaulatan negara..ecewahhh (dia x p Lahad Datu tau jgn salah sangka) :)

Tunggulah mcm mana nanti..harap dia dapat bercuti..dah sebulan x ketemu nih huu..Nak buat macam mana kan dh pjj.

Oklah, nnt kalau free Rinko post lagi yea..

Till jari bertemu keypad..XOXO