Saturday, 13 October 2012

Ku Pilih Hatimu ~

 Lagu ni best gila, enjoy ya... XOXO Rinko



Ku Pilih Hatimu - Ussy Sulistiawati feat Andhika Pratama

ku pilih hatimu tak ada ku ragu
mencintaimu adalah hal yang terindah
dalam hidupku oh sayang
kau detak jantung hatiku

setiap nafasku hembuskan namamu

sumpah mati hati ingin memilihmu
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku

janganlah jangan kau sakiti cinta ini

sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

setiap nafasku (setiap nafasku)

hembuskan namamu (hembuskan namamu)
sumpah mati (sumpah mati)
hati ingin memilihmu (ku milikmu)
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku ooh

janganlah jangan kau sakiti cinta ini

sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini

sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

tolonglah jangan kau sakiti cinta ini

sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini

sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
cinta sampai mati


Wednesday, 10 October 2012

Buat Suamiku ❤

Buu,
Sempena monthlyversarry kita yg ke 5 bulan ni,
Sayang sgt bersyukur kerna dianugerahkan seorg suami yg penyayang,
Seorang yg sgt memahami, dan comel lak tu hehe
Semoga impian kita utk menimang cahaya mata dikabulkan oleh Allah SWT

I LOVE U ENDLESSLY

XOXO, Rinko

P/S: Jiwang x..hahahh


Nothing ~

Salam followers and viewers..kot ada yg tengah blogwalking tu heeheh
Rinko tengah update post pakai phone ni,saje je malas nk on laptop
How's life? Hopefully semua ok lah ya
Past few weeks memang busy sgt2 especially kena standby untuk HACCP Audit kat Nando's Pavilion..Alhamdulillah audit tu lulus. Bersyukur sesangat

Harini nak rileks sikit sebab esok bila masuk office sure banyak gila kerja sbb almost 2 week on off masuk office.

So,just be ready for workloads! Grrrr
Semoga diberi ketabahan nak menyiapkan semua kerja

XOXO, Rinko

P/S: Rindu pula pada cik abe hahaha

Thursday, 4 October 2012

Sekadar Renungan :)


Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya.

Lovely :)

Semoga kita sentiasa diberi kekuatan untuk menghadapi hari-hari mendatang.
In shaa Allah, dengan izin Nya

XOXO Rinko

Doa 102: Bacaan Dalam Solat, Doa Ifititah

Assalamualaikum semua,

Rinko nak share maksud Doa Iftitah, doa yang kita baca setiap kali solat di rakaat pertama. :)

Untuk manfaat kita bersama, XOXO Rinko

Doa Iftitah




Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah dengan banyaknya.
Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang.
Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit dan bumi,
dengan suasana lurus dan berserah diri dan aku bukan dari golongan orang musyrik.
Sesungguhnya solatku,
Ibadatku,
hidupku,
matiku
adalah untuk Allah Tuhan sekelian alam.
Tidak ada sekutu bagiNya dan kepadaku diperintahkan untuk tidak
menyekutukan bagiNya dan aku dari golongan orang Islam.

Wednesday, 3 October 2012

Doa 101: Doa Mohon Perlindungan Dari Kejahatan Semua Makhluk

Assalamualaikum Lovelies,

Harini Rinko nak share satu doa, harap-harap dapat dimanfaatkan untuk semua yea :)

Sharing is Caring, XOXO Rinko

Talha r.a. meriwayatkan: "Seorang telah datang kepada Abu Darda r.a. dan memberitahu bahawa rumah beliau terbakar. Abu Darda r.a. menjawab: "Tidak, rumah saya tidak terbakar." Kemudian seorang lagi datang dan memberitahu bahawa rumahnya terbakar. Kemudian, ada seorang lagi datang dan memberitahu perkara yang sama dan Abu Darda r.a. memberi jawapan yang sama.
Pada kali yang keempat seorang datang dan memberitahu Abu Darda r.a. "Wahai Abu Darda r.a.! Api telah naik tinggi tetapi apabila sampai kepada rumah tuan, api telah padam."Abu Darda r.a. menjawab: "Saya yakin bahawa Allah Subhanahu wa Ta'ala tidak akan membakar rumah saya. Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam telah mengajar saya satu doa yang mana jika dibaca selepas subuh si pembaca akan terselamat dari semua bala dan musibah hingga petang. (Saya telah membaca kalimah-kalimah ini selepas subuh). Oleh itu saya yakin rumah saya tidak akan terbakar."* Doa ini juga baik dibaca pada waktu kita keluar rumah.

Monday, 1 October 2012

Love is in the air~

Hi alls, how's your Monday? Hopefully you have a great Monday.
Normally orang lain tak suka Monday kan..
Tapi Rinko suka..ahhaha..tak tahu sebab apa..
Mungkin rasa semangat kot sebab hubby balik over the weekend
Walaupun sekejap, tapi seronok sangat

Kitorang ada ke Aquaria bawa anak buah buahan jenjalan sekali ngn Bonda and sisters
Seronok...i learn something new pasal ikan-ikan nih hahah
and i can see 'live' jaws, pari, octopus..besar gila..

Nanti Rinko cover la pasal Aquaria yek.

Baru nak balik ni, kalau sempat nnt Rinko post yer..pasal Mess Night pon tak post lagi ahhah

XOXO, Rinko

Jiwang x? hehe