Friday, 20 December 2013

My Pregnancy #3: Buku Pink! ehhh Merah?

Assalamualaikum semua..

Sorry lah kebelakangan ni memang rasa nak menulis dalam blog macam kurang jek
Ditambah pula dengan kerja yang menimbun kat office tu
Dan juga cuba adapt dengan keadaan diri yang semakin berubah ni hihi
Jarang sangat-sangat dapat update blog nih haaa..
To all followers (mcm ramai sgt nye pon haaa hihi) sorry dan teruskan membaca

Ohh yea, talking about buku pink, xde lah wajib buka buku kalau plan nak bersalin kat private hospital, tapi wajib buka kalau nk bersalin kat government hospital.
Tapi untuk langkah berjaga-jaga, better bukak buku pink ni sbb kita tak tahu what happens in furure kan. Mana lah tau dok berjalan-jalan tetiba nak beranak then the only options ada government hospital jek kan. 

Procedure nak buka pon senang, just walk in, buat appointment kat Klinik Ibu & Anak tu,
cakap nak buat buku pink. Diorang akan bagi date utk appointment. antara benda yg korang kena bawak masa appointment nanti;

  1. Salinan I/C (Suami & Isteri)
  2. Salinan & Original Copy Sijil Nikah
  3. Salinan Bil Air/Api utk check alamat rumah
Haa, ada yg tanya nak buat ape alamat rumah tu
Alamat tu utk diorang check rumah kitu tu di kawasan mana. Untuk pengetahuan korang, nurse2 ni berkhidmat ikut kawasan. Dari start korang preggy smpai lah lahir baby tu nanti diorang akan followup. Senang kan? okla penat membebel hikhik



XOXO, Rinko

No comments:

Post a Comment