Saturday, 20 July 2013

My Pregnancy #1 : Alhamdulillah we are Pregnant!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera readers!, 

Alhamdulillah, i am now officially pregnant. Lepas buat UPT sendiri, Rinko bagi tau hubby on the dot dan dia happy sangat-sangat. Terharu bila kita dapat gembirakan hati suami. Lagi-lagi bila kitorang ni berjauhan, sorang kat KL sorang kat Penang, PJJ Marriage la katakan

Hubby pesan jangan lupa sujud syukur dan jaga diri baik-baik
Dia pun pesan jangan lasak sgt sbb dia tau bini dia ni kuat terkinja-kinja hahah
Haaa sambung balik cerita, since UPT positive, Rinko tatau nak buat ape, so jumpa pacik Google and bertanyalah kat org-org yg dh ada experience. Ye la, tatau nak buat apa kan..

So, kami decide nak pergi confirmkan pregnancy, jumpa doctor and my BFF suggest pergi kat Klinik Kita. Baru la tau Klinik Kita ada service Gynae hiks hiks.
Hubby pon try apply cuti, just to accompany me to the clinic..terharu wohh
Nasib baik dapat so, 9 July kitorang pon pergi la jumpa doktor.

Doc confirm yg we are pregnant! Alhamdulillah and buat scan, xnampak pape kecuali kantung je.
EDD (Estimated Due Date) 27 Feb 2014. 



Rinko & hubby harap korang dapat doakan kami selamat hingga ke akhirnya ye :)

XOXO

2 comments:

  1. tahniah dik...jaga diri baik2 k!!!...semoga selamat hingga ke akhirnya..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak! akak pun kena kuat semangat..jgn berhenti mencuba

      Delete